Totul despre Mac OS

macos

#1

Sistemul de operare Apple se va schimba intr-o viitoare versiunea, de la albul (gri) predominant sau a temei deschise la o optiune mai intunecata.

Informatia aparent confirmă faptul că Apple introduce un nou mod intunecat în următoarea versiune de MacOS. În timp ce macOS are deja un mod opțional întunecat, se aplică numai barei de jos și meniu, mai degrabă decât interfețelor de program, dar pictograma Coșul de gunoi mai închis din doc (mai jos) sugerează că aceasta ar putea deveni o caracteristică la nivel de sistem.

De asemenea, informatia arată ceea ce pare a fi unul dintre noile imagini de fundal implicite ale sistemului, care prezintă dune de nisip sub cerul de noapte. Unii speculează că această imagine descrie desertul Mojave din California în timpul nopții, un semn că macOS 10.14 ar putea fi numit “Mojave”.

Personal voi incerca sa imi refac Hackintosh pe actualul PC. Dar am nevoie de cineva cu un laptop Apple original pentru a face un stick bootabil cu Mac OS.
Daca stiti pe cineva dornic sa imi dea o mana de ajutor, sunt aici, dati-mi un PM.


#2

Arata bine rau asa. :smiley:


#3

Apple blocheaza Facebook sa nu te mai urmareasca.

Apple va încerca să frustreze instrumentele utilizate de Facebook pentru a urmări automat utilizatorii web, în versiunea următoare a sistemelor sale de operare iOS și Mac.

“Oprim acest lucru”, a declarat șeful de software al Apple, Craig Federighi, la conferința de dezvoltatori a firmei.

El a adăugat că browserul web Safari va cere permisiunea proprietarilor înainte de a permite rețelei sociale să-și monitorizeze activitatea.

Această mișcare poate adăuga tensiunile dintre cele două companii.

Directorul executiv al Apple, Tim Cook, a descris anterior practicile Facebook ca fiind o “invazie a confidențialității” - un aviz pe care fondatorul Facebook Mark Zuckerberg la denunțat ulterior ca fiind “glib”.

La conferința WWDC - în care Apple își prezintă programele software pentru lunile următoare - dl Federighi a spus că Facebook ține cont de faptul că Facebook supraveghează oamenii în moduri pe care nu le cunosc.

"Toți le-am văzut pe acestea - acestea sunt butoane, și butoanele de partajare și aceste câmpuri de comentarii.

“Se pare că acestea pot fi utilizate pentru a vă urmări, indiferent dacă faceți clic pe ele sau nu.”

Apoi a indicat o avertizare pe ecran care a întrebat: “Vrei să permiți Facebook.com să utilizeze cookie-urile și datele disponibile în timpul navigării?”

“Prin urmare, Mac-ul dvs. va arăta mai mult ca oricare alt Mac, și va fi mult mai dificil pentru companiile de date să identifice în mod unic dispozitivul dvs.”, a explicat dl Federighi.


#4

Vreau sa-i multumesc lui @KilobaiD pentru vizita lui si a varului lui la mine si pentru ajutorul oferit.

Am reusit sa pun Mac OS X Sierra pe al meu PC.

Programe folosite : Unibeast, copie originala Mac OS X si Multibeast.

Procesul a fost destul de complicat, multe setari in BIOS, a fost nevoie de multa rabdare.
Dupa cateva failuri, s-a instalat. Acesta a fost cel mai greu proces, restul a fost un pic mai usor.

Functioneaza totul bine, mai putin iMessage si Facetime dar nu le folosesc deocamdata, pentru ca nu am iPhone.
Siri functioneaza bine, stie sa imi spuna glumele specifice si vremea, care aparent e mai bine spusa decat ce-mi arata pe Huawei P10.

Sunetul si placa video functioneaza bine, am reusit sa gasesc si un egalizator, Spotify suna tare bine. :slight_smile:
56%20AM

SIngurele probleme pe care le are inafara de cele mentionate mai sus, sunt boot loop, adica la shut down isi da restart dar se poate rezolva si din Clover daca aleg sa buteze in Windows, nu face nimic, dar si asta se poate rezolva.
Deocamdata nu ii mai fac nimic.


#5

Tutorial instalare Mac OS High Sierra pe PC, faca acces la un Mac original.