Review Camera Actiune Elephone ELE Explorer 4K Ultra HD WiFi

camera-actiune

#1

Acum ceva timp in urma, am fost contactat de gearbest.com sa fac o colaborare cu ei.
Ei imi trimit produse si eu le fac review si spun la lume de unde le-am luat, adica de pe gearbest.com.

Si mi-au trimis o camera : Elephone ELE Explorer 4K Ultra HD WiFi

Hai sa vorbim un pic despre camera, ce stie sa faca si cum o face si la final, daca merita pretul de 53$ la data publicarii acestui articol.

Camera seamana leit cu cele de la SJcam, adica la pozitionarea butoanelor, sunt la fel. Chiar si la dimensiuni dar este un pic mai groasa si mai usoara decat GoPro Hero 3+ Black Edition, camera cu care o vom compara direct.
Vine ambalata intr-o cutie de inalta calitate, zici ca e un telefon premium in interior. Chiar si cum e asezat totul in cutie, e foarte bine facut. Asta da o impresie buna, asa de inceput.

Si in cutie gasim cam tot ce avem nevoie sa punem camera oriunde si sa o folosim, mai putin cardul MicroSD, pe acesta trebuie sa-l achizitionam separat sau sa-l scoatem din telefonul personal.
Atentie : orice card bagati in camera de actiune Elephone, sa nu uitati sa va savati datele de pe el, pentru ca va cere o formatare. Aici are un minus, GoPro nu cere nici o formatare.

Aveti aici un unboxing al camerei Elephone si puteti vedea tot ce are in cutie:

Dupa ce am scos-o din cutie, sa o pornim si sa vedem cum functioneaza si ce detalii tehnice are:

Ecran de 2", rezolutie 320x240 si un meniu extrem de usor de folosit. Mai usor ca la GoPro.
In prima parte a videclip-ului de mai jos aveti si o prezentare a meniului.

Filmeaza in urmatoarele rezolutii: 1080P (1920 x 1080),2.7K ( 2688 x 1520 ),4K (3840 x 2160),720P (1280 x 720). Deci destule desi eu as ramane doar cu una sau maxim doua, 1080p 60fps si 2,7K 30fps. Camera asta e buna doar la aceaste rezolutii, la celelalte, calitatea lasa de dorit.

Un mare, MARE plus pe care il are, este faptul ca are Wi-Fi, se poate controla cu telefonul, are aplicatie dedicata atat pe Android cat si pe iOS.

Si un mare, MARE minus este microfonul, care e mai slab calitativ decat ma asteptam. E ok doar pentru a inregistra audio din trafic, fara sa vorbesti, daca ai deschis gura sa zici cateva cuvinte, vocea se aude zici ca e super compresata de un soft si ii scade drastic calitatea.
Dar ca o camera de back-up sau ca o ca doua camera montata pe masina sau bicicleta, motocicleta, este numai buna.

Apropo` de masina, are functia Driving Mode, ce inseamna asta? Inseamna ca inregistreaza la nesfarsit, in loop. Cand ajuge la capatul cardului micro SD, o ia de la capat si scrie peste. Asa puteti fi sigur ca inregistreaza exact cand trebuie. Si poate inregistra in timp ce este conectata la USB, iar ecranul de pe spate este foarte benefic, pentru ca vedeti exact ce inregistreaza camera.

Zice ca are 170 de grade unghi, si chiar are dar parte nasoala este ca areo imagine turtita fata de GoPro Hero 3+, vezi video de mai jos.

Concluzia:
Pentru cei ~53$ este excelenta. Calitate buna la 1080p 60fps e tot ce conteaza. La acest pret nu prea ai ce sa comentezi, nu?

Lasati o parere aici despre aceasta camera.