Nedumerire instalare Windows


#1

Salut, as vrea sa stiu si eu cam o data la cat timp ar fi bine sa reinstalez windows-ul ?Am windows-ul instalat de o luna si nu prea am probleme.Si cand zic nu prea, ma refer la faptul ca am o singura problema si anume faptul ca ma tot framanta gandul sa reinstalez windows-ul deoarece nu stiu, am eu asa placerea mea sa reinstalez toate programele si sa fie totul fresh.


#2

Odata la 6 luni e bine, dar si eu am placerea asta sa imi repun toate programele si sa fie totul fresh cum zici tu. Eu il pun de obicei odata la 2-3 luni.


#3

Teoretic cam de 2 ori pe an. Dar chiar si asa, daca pare des, nu este.
Ca sa-l pui de 2 ori pe an, ai nevoie sa-l intretii in accepte 6 luni. Un Ccleaner e recomandat. Eu il folosesc si pe WIndows si pe Mac OS.


#4

Si cam cand e recomandat ccleanerul? Cand e ok si nu prea tarziu?


#5

Ok, va multumesc tare mult pentru răspunsuri.


#6

Eu recomand odata la 3 luni o reinstalare de windows pentru ca oricate programe de curatat ai folosi nu curata toate “mizeriile”.
Recomand si curatarea carcasei odata la 6 luni, nu neaparat demontare totala ci doar suflarea ventilatoarelor.


#7

De obicei te anunta cand trebuie o curatare. Cand se apropie de 1GB, iti apare notificare si atunci il rulezi. Daca nu apare nici o notificare, o data la saptamana e ok.


#8

Depinde de sistem. Acum cu SSD-uri nu vezi diferenta daca ai 10000 de fisiere imprastiate sau ai unul singur deci e doar o chestie de constiinta daca folosesti CCleaner ca sterge log-uri de Windows, cache-uri etc… log-uri da sunt inutile daca nu ai nevoie de ele pentru depanare dar cache-urile inbunatatesc viteza de reactie chiar si cu 1 ms. Depinde daca vrei sa folosesti sau nu. Acum nu ai de unde sa vezi diferente mari gen 3-4 secunde la boot.

In trecut cand dadeam defrag la HDD aveam soft care facea asta si la registru si se vedea diferenta de boot, uneori chiar si de reactie a sistemului dar acum e useless.

Am prieteni cu Windows-ul instalat de 2-3 ani si merge fara probleme. Depinde de noroc.