Experienta mea cu Mac OSX pe AMD

macos

#1

Dupa cum bine stiti am fost la @Geo pentru a pune pe a lui configuratie [Intel - KabyLake], sistemul de operare OSX. Chinuiala asa mare nu a fost deoarece totul a venit de la sine, fiind o configuratie deseori vazuta prin lumea Hackintosh-ului.

Eu am mai avut Hackintosh inainte, pe o configuratie cu Intel, totul a mers bine si frumos, pana cand a trebuie sa fac un downgrade din motive personale la o configuratie pe AMD acesta fiind [FX-6100] impreuna cu o placa de baza [ASUS M5A78L-M] si o placa video [NIVIDA GTX 1060 G1 6GB]. Din ce m-am documentat pe internet am obeservat ca a mea configuratie este destul de compatibila.

Am facut ce era prin acel video de pe YouTube si am descarcat imaginea pentru [AMD] versiunea [V3] asa numita ea. Totul bine, am pus imaginea pe un USB de 8GB cu TransMac, clover-ul care era deja in imagine pus cum trebuie, am mutat din IDE in [AHCI] in BIOS, si a mai ramas decat sa bootez de pe stick. Toata procedura se intampla pe data de [20.Iunie.2018].

Am bootat de pe USB, pana sa apara meniul [Clover] a durat 15 minute pe putin. Am trecut si peste asta si a aparut meniul [Clover] de unde am pus decat un bootflag, acesta fiind [nv_disable=1] pentru a nu folosi GPU-ul de la placa video. Am asteptat sa citesc tot textul scris acolo in Verbose deoarece am bootat cu flag-ul [-v]. Dupa 30-40 minute, mi-a aparut pe ecran un cerc care avea in el un [X]. Am atasat o poza mai jos.

Am tot cautat solutia, a venit cineva si mi-a zis sa fac alte setari in BIOS, ba altcineva mi-a zis sa descarc alta versiune de OSX pentru AMD adica [V2] care cica ar fi mult mai compatibila. Am zis ok. Am tot incercat si tot incercat sa-l fac sa scape de eroarea asta.

Dupa ore intregi de nervi, am zis ca nu mai fac nimic, dar inainte de asta am dat un reset la BIOS si n am mai facut nicio setare in afara de trecerea de la [IDE->AHCI]. Am bootat iar, pana cand vad ca apare logo-ul de la Apple impreuna cu sigla AMDOSX.

Toate bune si frumoase, am ajuns in meniul in care am formatat partitia [SSD-ul] totul a decurs cum trebuie, pana s-a luat curentulā€¦ Am zis ca mi-a picat lumea in cap dupa atatea ore pierdute.

Astazi [21.Iunie.2018], m-am trezit fericit deoarece stiam rezolvarea si cum sa rezolv problema cea mare, am zis sa bag iar OSX-ul si totul sa decurga cum trebuie. Dupa ce l-am instalat am zis sa nu mai anunt pe nimeni, sa ma ocup singur, doar la baietii de pe discord ce le-am zis. Cand am terminat de instalat, am primit un Popup de la appstore in care-mi zicea ca versiunea mea este destul de Outdated si ca trebuie sa fac un update de securitate si ceva Feature pentru HighSierra, am zis sa le fac ca nu are ce sa se intample. [Am uitat sa mentionez ca toate driverele s-au instalat cu SUCCES! si totul mergea cum trebuie]. Dar din pacate in timp-ul update-ului cand mi s-a cerut sa ma conectez la internet, ca sa continuie update-ul din al lui OSX Recovery, un nene a dat cu masina in stalpul de internet de langa resedinta mea, si a cazut netul aproape o zi intreaaga. Am zis ca momentan 1 saptamana nu mai fac nimic si ma relaxez.

Cheers :slight_smile: Cititi pana la final! Seara buna va doresc!


#2

Pai din ce am cititi, totul a fost ok pana la update-ul la ultima versine, cand nenea idiot a intrat cu masina in stalp.

Asa ca, sfatul meu, nu te lasa pana nu vezi Apple logo loading.

photo