Bus Simulator 18

simulator

#1

Nu prea am fost fan al acestei serii din cauza graficii saracacioase si a dezvoltarii … nu prea bune ale jocurilor din seria Bus Simulator.

Acum 2 zile s-a lansat Bus Simulator 18

Si pot spune ca este un pic mai bine fata de Bus Simulator 16.

PRO:

  • Suport pentru o gama larga de volane, al meu T300 GTE funcioneaza bine, chisr si Force Feedback este bun, peste hopuri, damburi, borduri si gropi se simte de 100 de ori mai bine decat FF din Euro Truck Simulator 2.

  • Suport pentru Track IR 5, desi nu credeam ca o sa vad asta in joc, am zis ca e o copie ieftina dupa Fernbus Simulator, unde nu merge Track IR 5 dar m-am inselat. Desi nu functioneaza chiar perfect, e mai bine decat deloc.

  • Multiplayer oficial. Da, ati citit bine, Bus Simulator 18 are multiplayer si servere oficiale si poti sa-ti pui compania intr-un mediu online si poti angaja si concedia alti jucatori. Inca un plus mare fata de ETS2.

  • Soferi + autobuze din firma ta vizibile in trafic … what? Si asta nu e tot, daca dai nas in nas cu un angjat de-al tau de pe un autobuz din firma ta, chiar te saluta cu un dublu flash, ba esti nebun?
    Chestia asta mi s-a parut una dintre cele mai tari.

  • Sistem progresiv. Ce inseamna asta? Cand incepi jocul, ai doar o portiune de harta valabil. Ca sa treci la alte orase, trebuie sa completezi niste scenarii si sa atingi niste obiective, daca nu, esti blocat acolo pe bucatica aia de harta pana le faci.

La sectiunea PRO ar mai fi cateva de zis dar va las pe voi sa vedeti in video de mai jos.

CONTRA:

  • Grafica nu e de 2018. Jocul e facut pe Unreal Engine 4 dar mai e mult de munca la acest capitol.

  • Optimizare asa si asa. Daca stai sa bibilesti in setari, poti face jocul sa fie pe la 60 fps fara prea mult compromis vizual dar si la acest capitol se mai putea lucra.

  • Lipsa cutie de viteza manuala pe ambreiaj. Jocul are manuala dar secvential, mi-ar fi placut sa pot folosi schimbatorul la potentialul lui. Poate intr-un viitor update.

PARERI DE FINAL:

Faptul ca poti da bilete si rest si poti controla calatorii din autobuz si ca ai un program sau daca intarzii, calatorii fac niste remarci de-a dreptul haioase, este ceva ce nu vezi in toate jocurile.
Te poti da jos din autobuz, te vezi pe tine, multe chestii pe care ETS2 in 6 ani nu le-a implementat in joc.

Pentru mine este oarecum un inlocuitor si as vrea ca acest joc sa mai lucreze la punctele slabe, grafica, optimizare si mai multe chestii … manuale.

Jocul se poate lua si de pe G2A, la un pret mai mic decat pe Steam si codul GLX va mai aduce 3% discount.
Spor la condus!

Daca ti-a placut acest articol, da-i un share.


#2

Aseara s-a dat cadou pentru abonati un Bus Simulator 18.
Am pus si un playlist cu progresul cariereri mele de pana acum.